Verhuizen vanwege financiele problemen

Een Hilversumse familie welke ik gevolgd heb met mijn camera, moet wegens financiële problemen verhuizen. Niet leuk, te meer omdat dit huis in jaren door henzelf helemaal is opgeknapt.  Wanneer een tv-ploeg, die van de woning gebruik mag maken voor een TV programma, de woning overneemt, en waarbij ook nog eens alle meubels opzij moeten worden geschoven, wordt het allemaal even teveel. Dit gebeuren laat de familie beseffen dat een definitieve verhuizing heel dichtbij is. Een andere leefomgeving staat hen binnenkort te wachten. Ik heb dagen met dit gezin doorgebracht.

Ik ben geïnteresseerd in relaties binnen het gezin; ik ben op zoek naar liefde, maar ook de wrijvingen en strubbelingen in dit gezin. Ik wil een verhaal, en daar is een conflict voor nodig. Daardoor ontstaat drama. Maar ik wil ook sympathie voelen voor dit gezin; ik wil hun keuzes begrijpen, ook al zouden dat misschien niet mijn keuzes zijn.

Ik probeer het vertrouwen van het gezin te winnen zodat ik achter de façade kan komen. Meer laten zien dan alleen hun masker. Ik ben op zoek naar een verhaal, een conflict en dat is vaak iets wat ze niet zomaar aan de buitenwereld laten zien. Door te luisteren en hen proberen te begrijpen probeer ik dat vertrouwen te krijgen, en meer kan fotograferen dan alleen maar een buitenkant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: